Om Svenska Digital

  • IT Nätverks övervakning
  • Mer än 100 systemintegrations affärer.
  • Leverans av professionella WIFI system
  • Förstudier med bandbredds och kapacitets analyser
  • Kryptering och brandväggs installationer
  • Formats anpassning av broadcasting signal

Ett kompakt företag med stora leveranser
Svenska Digital är ett starkt IT företag med expertis inom IP-nätverk för små och mellan stora företag. Vi gör detta genom fokusering mot automatisering och visualisering. Vi ser att framtiden är automation och operationell excellens. Vi lägger tid på att bygga in kompetensen i företaget, för att bara ”bygga hjulet” en gång. Ta repetitiva aktiviteter och lyfta in dem i automatiserade processer. 

Ditt nät – ta kontroll
Vi jobbar hårt för att ge dig kontroll över ditt nät, används det på ett sätt som återspeglar dina prioriteringar. Vi ger dig hjälp att dra nytta av de senaste trenderna, de senaste teknikerna som fokuserar på automatisering, ökad kontroll och visualisering.

Vår passion kommer ifrån ett  fokus på vad som är möjligt. Tänk din, vår, produktens potential. Vi ser att med tillgång till den senaste tekniken, en partner som är driven, tydlig och strukturerad. En partner som översätter dina behov och anpassar lösningen till din startpunkt, så kan du nå accelerera din potential.

 

  • TCP/IP protokoll – är ifrån början designade så att avsändaren är ansvarig för att paketen kommer fram. Protokollet byggdes med handskakningar innan paketen skickades. För varje paket som kommer fram så skickas ett ”mottaget meddelande” till avsändaren.  Paketen måste där med inte skicks i ordning. Protokollet tar inte ansvar för kvaliteten av nätverket, det har man löst med separata övervakningssystem.

  • Senare byggs det dataprotokoll som inte gör denna handskakning utan litar på att nätet finns där, dessa protokoll passar bättre för applikationer som kräver snabbrespons som videobroadcasting och röst över IP.

Vi har mer än 20-års erfarenhet av att designa, integrera och supportera stora komplexa datanät, med krav på hög kapacitet, snabbrespons och hög säkerhet.

-1995 grundades företaget LO Andersson AB för att diversifiera den då svenska koaxialkabel kabel-tv marknaden. 
Ett år senare så byter vi namn till Arco telesystem AB.

-När marknaden övergick till digital transmission så var vi i framkant med att leverera marknadsledande produktfabrikat inom den digitala tekniken. 


-TV, data och telefoni blev integrerade i samma nät vilket borgade för att företaget startade med att leverera totala systemlösningar som innefattar bl.a. IP-teknologi, vi blev marknadsledande på leverera produkter för data över kabel-TV-nät.


-När tjänsteutbudet ökar blev näten mer och mer komplexa vilket innebär att behovet av övervakning efterfrågades. Företaget börjar med övervakningstjänster och systemansvar för våra kunder. Som en del av företagets utveckling tog vi också initiativ och fortsatte med att utveckla våra tjänster, produkter och design runt IP-routing och switching.


-När WIFI tekniken utvecklas och efterfrågan ökar, och det börjas ställa stora krav på de trådlösa professionella nätverken, får vi utrymme för att dra nytta av vår långa erfarenhet inom RF-teknik och vi som företag ser en leveransökning av professionella trådlösa-nätverk.


-2019 anpassar vi vårt namn till Svenska Digital AB för att matcha den förändring som vi har gått igenom. Vi är sedan ett par år ett företag med fokus på IT nätverk.

Vi ser att människor, utrustningar och applikation letar efter att dra nytta av visibilitet i näten, rörligheten och flexibiliteten som WIFI ger och av nät med krav på hög kapacitet, snabbrespons och hög säkerhet, och fortsätter att satsa på design, integration och övervakning av IP nätverk.