Om oss

Svenska Digital

Om oss

Vår HIstoria

2019 – Till nu

2019 anpassar bolaget namn till Svenska Digital AB för att matcha den förändring som bolaget har gått igenom. Bolaget är sedan ett par år ett företag med fokus på IT nätverk.

Människor, utrustningar och applikation letar efter att dra nytta av visibilitet i näten, rörligheten och flexibiliteten som WIFI ger och av nät med krav på hög kapacitet, snabbrespons och hög säkerhet, och fortsätter att satsa på design, integration och övervakning av IP nätverk.

1996 – 2018

Digital Transformation

-Marknaden övergick till digital transmission så var bolaget i framkant med att leverera marknadsledande produktfabrikat inom den digitala tekniken.

-TV, data och telefoni blev integrerade i samma nät vilket borgade för att företaget startade med att leverera totala systemlösningar som innefattar bl.a. IP-teknologi, bolaget blev marknadsledande på leverera produkter för data över kabel-TV-nät.


-Tjänsteutbudet ökar blev näten mer och mer komplexa vilket innebär att behovet av övervakning efterfrågades. Företaget börjar med övervakningstjänster och systemansvar för våra kunder. Som en del av företagets utveckling tog bolaget också initiativ och fortsatte med att utveckla tjänster, produkter och design runt IP-routing och switching.


-WIFI tekniken utvecklas och efterfrågan ökar, och det börjas ställa stora krav på de trådlösa professionella nätverken, får bolaget utrymme för att dra nytta av vår långa erfarenhet inom RF-teknik och bolaget ser en leveransökning av professionella trådlösa-nätverk.

1995 – 1996

Starten

-1995 grundades företaget LO Andersson AB för att diversifiera den då svenska koaxialkabel kabel-tv marknaden. 
Ett år senare så byter bolaget namn till Arco telesystem AB.


LedningsGruppen

Marcus Andersson
CEO/VD

073 – 438 45 45
info@svenskadigital.se

Anders Daniels
COO

08 – 626 37 70
info@svenskadigital.se

Tomas Karlsson
CTO

08 – 626 37 70
info@svenskadigital.se